В превозни средства като автомобили, микробуси, автобуси и т.н. има проблеми с миризмите и дезинфекцията, поради честото им използване, влизането и излизането на много хора и затворените прозорци.

В допълнение на многото разсейващи миризми в превозното средство има и микробиологични заплахи във въздуха, които са риск за човешкото здраве. Тези заплахи стават все по-еднородни и постоянни с помощта на климатиците, отговарящи за циркулацията на въздуха в превозните средства. Мирисът на цигари е един от  тях. 

С прилагането в кратки интервали на озонов газ, след почистване на превозното средство се премахват множество миризми – на цигари, на влага, на застояло, на животни, на месо, на риба, на мляко и т.н. , както и се дезинфекцират филтрите и тръбите на климатиците в превозните средства. По този начин вирусите, бактериите, спорите, гъбичките и дрождите в недостижимите части на климатиците, биват унищожени, осигурявайки безопасна среда за пътуване.

Озонът не оставя химически следи и е най-ефективният метод за почистване. Използването на озонови генератори в превозните средства прави средата по благоприятна за живот, вредните миризми биват премахнати, повишава се количеството на кислород и се предотвратява разпространението на заразни болести.