Приложения

В превозни средства има проблеми с миризмите и дезинфекцията, поради честото им използване, ползването от много хора и затворените прозорци.

Озоновият газ осигурява не само отстраняване на миризмата в жилищното пространство, но и дезинфекция на околната среда.

Употребата на озонов газ в аквакултурния сектор се използва често заедно с декларацията за безопасно използване на международни институции,

Дезинфекцията в болничните стаи и кабинети е толкова важна колкото медицинската намеса, която предстои.

Бензиностанциите имат сериозни проблеми с хигиената, възможно е да се постигне постоянно решение с помощта на озонови генератори.

През последното десетилетие има повишено търсене на бутилирана вода и други напитки.

Развитието на бактерии от вътрешни и външни източници е проблем. Диспенсърите за вода използвани на обществени места носят риск от заразни болести.

Озонът вече е неразделна част от санитарното почистване в хранително-вкусовата промишленост и естествен избор за машините за производство на вино.

Хигиената в обектите за приготвяне на храна е най-важният факт за произвеждането на качествен продукт.

Използването на озон в питейната вода на пилетата в птицефермите дава изключително успешни резултати в развитието на птиците и качеството на месото.

Днес хранителните предприятия дезинфекцират производствените си зали с химикали. Особено предприятията за мляко и млечни продукти.

Озоновият газ се използва за премахване на миризми, дезинфекция на работна среда, съхранение и дезинфекция на продуктите в месопреработването.

Прилагането на озонов газ увеличава качеството на съхранение, редуцира и унищожава множество бактерии и удължава срока на годност.

В промишлените кухни има проблеми с патогените и миризмите, породени от недостатъчната циркулация на въздуха.

Микробните натоварвания на помещенията се дължат на постоянния човешки поток, влажността, вентилационната с-ма и външни фактори.

Изключителната влага и топлина са подходящи среди за бактерии, вируси, гъбички, плесени. Дезинфекцията с различни химикали в определени периоди не може да осигури достатъчна хигиена.

Използването на озон намалява средната употреба на химични вещества с 80% и предимствата като светлина, чистота и липса на химикали са видими.

Миризмите в множество фитнес центрове, съблекални и ски центрове са дразнещи. Озоновите генератори предотвратяват проблема с миризмите и подобряват качеството на живота.

В общите зони има проблем с миризмата и хигиената. Използват се химикали и препарати против за дезинфекция, които не дават постоянни резултати.

Озонът, като резултат от академични проучвания, се използва в текстилния сектор и съпътстващите сектори от много години.

Озонът е един от най-силните познати окислители. Озоновият газ се прилага към изходния въздуховод на помещението по подходящ метод.

В козината на нашите домашни любимци – котки и кучета, се образуват алергени. Редовното сресване и отстраняване на падналите косми не ги премахват, а миризмата попива в мебелите и килимите.

Образованието е важно за нашите деца, за тяхното развитие и бъдещия им път в живота. Когато са здрави, са щастливи, имат енергия и желание за нови знания.

В селското стопанство се ползват химикали, които нарушават баланса на почвата, водата и растителният баланс.