Публикации

Според Световната здравна организация коронавирусите са голямо семейство обвити вируси, които причиняват заболявания, вариращи от обикновената настинка до по-тежки заболявания, като респираторен синдром в Близкия изток (MERS-CoV) и тежък остър респираторен синдром (SARS-CoV).

Повечето от използваните дезинфектанти в домовете и офисите ни съдържат алкохол, хлор, хлорни съединения и т.н. След почистването се образуват химически изпарения в околната среда, които дишаме ние и нашите деца за определен период от време. Щетите, причинени от тези изпарения в белите дробове са доста високи, а дезинфекцията е ограничена до мястото, където сме използвали химикалите.

Озонът е първата алотропна форма, описана от науката и открита от Christian Friedrich Schönbein по време на експериментите за бавно окисление на фосфора и електролизата на водата през 1840 г. Всъщност, през 1785 г. холандският химик Martinus van Marum провеждайки експерименти, включващи електрически искри над водата, забелязва необичайна миризма, която приписва на електрическите реакции и  не осъзнава, че всъщност е създал озон.

Лято е. Всички предпочитаме да сме на плажа или край басейна.

Колко опасни обаче могат да са басейните и защо все повече се предпочита озонирането за почистването на водата в тях, отколкото използването на химически дезинфектанти.